27 diciembre 2019

27 de desembre


FLORACIONS DE DESEMBRE AL PARC DEL PUTXET


Al llarg de tot l'any es pot gaudir de plantes florides al parc del Putxet, tant de plantes espontànies com especialment de plantes de jardineria. Però certament trobem unes poques que poden florir més o menys l'any sencer. És el cas de: Sonchus tenerrimus, Alyssum maritimum, Ipomoea indica, Teucrium fruticosum, Micromeria juliana, Polygala myrtifolia, Plumbago auriculata, Rosmarinus officinalis, Salvia microphylla, Euryops chrysanthemoides, Lavandula dentata i altres.
Comencen a florir ara, als volts del solstici d'hivern: Jasminun nudiflorum, Viburnum tinus, Oxalis pres-capae, Medicago arborea, Lonicera odoratissima, Hebe x franciscana, Mercurialis annua, Abelia grandifolia, etc.



Euryops chrysanthemoides, de florida persistent

Abelia grandiflora

Lonicera odoratissima

Viburnum tinus, marfull, de florida hivernal

Sonchus tenerrimus

Mercurialis annua

Pit-roig Erithacus rubecula atacant un cuc de terra



Tallarol de casquet femella Sylvia atricapilla alimentant-se de fruits de mèlia

Estornell Sturnus vulgaris sobre un cedre


MEDICAGO ARBOREA


Alfals arbori Medicago arborea (L.) Huds. Família: Lleguminoses. Originari de la Mediterrània. Mida: 50-200 cm. Floreix a l’hivern i a la primavera (XII-III) És de les primeres mates de jardí en florir a l’hivern o abans, de vegades ja al novembre. Molt emprada en jardineria i per deturar l’erosió. Atrau papallones i altres insectes. Molt comú al parc del Putxet, sobretot sector central.



Medicago arborea, floreix del desembre al març









Dóna fruits a partir de febrer o març



JASMINUM NUDIFLORUM


Gessamí d’hivern Jasminum nudiflorum Lindl. Família: Oleàcies. Originari de la Xina. Mida: 1-3 metres. Floreix a l’hivern (XII-III) Molt apreciat en jardineria, plantat en parcs i jardins de la ciutat. Fa la forma típica de cascada. Molt aromàtic. Atrau insectes pol·linitzadors, com ara abelles i abellots. Present a la part central i superior del parc, molt abundant.


Gessamí de florida hivernal, un arbust molt ben valorat, amb el conegut aspecte de cascada







Els tudons el visiten a l'hivern. També molts insectes pol·linitzadors



Emprat sobre rocalles i clarianes

Totes les fotos del blog © Jordi Cebrian









No hay comentarios:

Publicar un comentario