29 diciembre 2019

TALLAROLS AL PUTXET

TALLAROLS AL PUTXET


Dues espècies de tallarols es poden veure tot l'any al parc del Putxet: el tallarol de casquet i el tallarol cap-negre. Els segons mantenen territoris distribuïts per tot el parc, en vegetació baixa i densa, i es mouen també per pins, cedres, mates de marfull i llentiscle, entre altres elements vegetals. Els tallarols de casquet són més comuns a l'hivern i la primavera, moment en el qual es fan sentir amb la força melòdica dels seus cants potents. Freqüenten també la vegetació més atapeïda, en arbustos, heures, tanques vegetals i també en pins, mèlies i altres arbres més o menys comuns al parc.



Tallarol de casquet (cast: curruca capirotada) Sylvia atricapilla. Ocell de bosc molt present al parc. Ens obsequia amb el seu cant variat i harmoniós a la primavera. És sedentari, però a l’hivern es produeix un petit increment de població. Prefereix els espais més emboscats i de vegetació més atapeïda, amb taques d’heura i tanques de marfull, però també sovinteja els pins, oliveres i altres arbres més oberts. La desaparició del bosquet d’aladerns i de vegetació més feréstega per la construcció del pàrquing i la casa bressol va significar una minva important de la presència d’aquesta espècie. A l’hivern aprofita el rebost de fruits silvestres que ofereix el parc per alimentar-se. Els fruits de l’aladern, l’heura, les corneres, els piracants i les mèlies figuren dintre de la seva dieta.




Tallarol de casquet mascle cercant aliment en un Brachychiton



Tallarols de casquet femelles devorant fruits de mèlia





Tallarol capnegre (cast: curruca cabecinegra) Sylvia melanocephala. Ocell present durant tot l’any al parc, on és força comú. El seu aspre reclam se sent per tot el turó, però prefereix la vegetació baixa i també les copes de pi pinyer i pi blanc. No es refrena en cercar aliment a les jardineres i testos dels habitatges veïns i jardinets dels voltants. També gosa baixar a terra per capturar insectes.

Tallarol cap-negre visitant balcons de les cases properes a la recerca de petits insectes



Tallarol capnegre en alzina




No hay comentarios:

Publicar un comentario